Wat is het verschil tussen direct thermisch en thermisch transfer.

Het enige wat je wilt is een adresetiket of verzendetiket en nu moet je de keuze maken tussen direct thermische etiketten of thermisch transfer.

Wat is het verschil en wanneer moet je voor wat gaan?

Eigenlijk is het heel simpel. De enige vraag die je jezelf moet stellen is; wat voor printer heb ik? Heb je een Toshiba B-EV4T of een Zebra (T)LP 2844 dan moet je gaan voor thermisch transfer. Bijna elke andere printer is geschikt voor direct thermische etiketten zoals:

Zebra A300 Zebra DA402 Zebra G-series Zebra ZT220 Zebra (T)LP 2742 Zebra S4M Zebra ZT200 Zebra (T)LP 3842 Zebra (T)LP 2844 Bixolon SLP-DX420G Bixolon SLP-DX420G ethernet Toshiba B-EV4D Toshiba B-EV4T Brother TD-2130N Brother TD-4100N Intermec Easycoder C4 Maar nu de hamvraag; wat is het verschil tussen direct thermisch en thermisch transfer?

Direct thermisch:

Bij verzendetiketten met een korte levensduur wordt de techniek direct thermisch vaak gebruikt. De bedrukking ontstaat door middel van verhitting. De printkop zorgt er voor dat door de warmte de delen bedrukt worden van het etiket. De toplaag van het direct thermische etiket reageert door de verhitting. Dit is ook te testen door met je nagel of een scherp voorwerp over het etiket te krassen. De gedeelte dat bekrast wordt, verkleurt.

Thermisch transfer:

Heb je een printer staan waar een lint (ribbon) inzit, dan heet deze techniek thermisch transfer (thermal transfer). De labels hebben geen toplaag zoals de direct thermische etiketten. Het lint (ribbon) zit tussen de printkop en het materiaal. De printkop drukt in plaats van direct op het materiaal, eerst op het lint. De kwaliteit van de techniek thermisch transfer is vele malen beter dan direct thermisch. De techniek wordt veel gebruikt bij het printen van etiketten voor patiëntregistratie of voor etiketten die op duurzaamheidsvereiste producten worden geplakt. Zo, dat mysterie is ook weer de wereld uit. Natuurlijk moet je voor beide etiketten bij crazylabels zijn.